Perquè a ningú no li amarga un dolç, també podem de tant en tant permetre’ns algun caprici tan deliciós com aquest
Els albercocs són saludables per al cor, perquè redueixen la hipertensió i les malalties cardiovasculars gràcies a antioxidants com la vitamina C i el licopè que tenen. Són saludables per als ossos. I pel seu contingut en vitamina A col·laboren amb la bona salut de la pell i els cabells
Rotlle suís amb melmelada d’Albaricoque
Ingredients:
Per a la melmelada:
1Kg d’albercocs
500gr de sucre
Suc de ½ llimona
Per al rotlle:
6 ous mitjans
100gr de sucre
120gr de farina
Un pessic de bicarbonat
Sal
3 cullerades d’aigua tèbia
3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
200gr de la melmelada que hem preparat d’albercoc
Elaboració de la melmelada.:
Pelem i desossem els albercocs, posem en una cassola amb el sucre i el suc de llimona. Deixem macerar durant 1 hora. Passat aquest temps, posem la cassola a foc mitjà i deixem coure uns quaranta minuts remenant de tant en tant. Deixem refredar i ja tenim llesta la melmelada.
Elaboració del rotllo:
En un bol tamisem la farina, el bicarbonat i la sal.
En un bol a part batem els ous amb la vareta perquè agafin aire i barregem amb el sucre, hi afegim les tres cullerades d’aigua tèbia. Incorporeu a poc a poc la farina tamisada batent amb ajuda d’una batedora, afegiu-hi les cullerades d’oli d’oliva verge extra.