Recepta Eco: Rotlle suís amb melmelada d’albercoc

Perquè a ningú no li amarga un dolç, també podem de tant en tant permetre’ns algun caprici tan deliciós com aquest

    Els albercocs són saludables per al cor, perquè redueixen la hipertensió i les malalties cardiovasculars gràcies a antioxidants com la vitamina C i el licopè que tenen. Són saludables per als ossos. I pel seu contingut en vitamina A col·laboren amb la bona salut de la pell i els cabells

Rotlle suís amb melmelada d’Albaricoque

Ingredients:

Per a la melmelada:

1Kg d’albercocs

500gr de sucre

Suc de ½ llimona

Per al rotlle:

6 ous mitjans

100gr de sucre

120gr de farina

Un pessic de bicarbonat

Sal

3 cullerades d’aigua tèbia

3 cullerades d’oli d’oliva verge extra

200gr de la melmelada que hem preparat d’albercoc

Elaboració de la melmelada.:

Pelem i desossem els albercocs, posem en una cassola amb el sucre i el suc de llimona. Deixem macerar durant 1 hora. Passat aquest temps, posem la cassola a foc mitjà i deixem coure uns quaranta minuts remenant de tant en tant. Deixem refredar i ja tenim llesta la melmelada.

Elaboració del rotllo:

En un bol tamisem la farina, el bicarbonat i la sal.

En un bol a part batem els ous amb la vareta perquè agafin aire i barregem amb el sucre, hi afegim les tres cullerades d’aigua tèbia. Incorporeu a poc a poc la farina tamisada batent amb ajuda d’una batedora, afegiu-hi les cullerades d’oli d’oliva verge extra.