Postres Eco: Préssec rostit amb gelat

El préssec és una fruita de pinyol que està en la seva temporada en aquesta època de l’any. A més de fresc podem menjar-ho amb diferents plats com aquest.

Són moltes les propietats beneficioses del préssec, però cal destacar que participa en la producció de col·lagen, per la qual cosa és un gran aliat per a la nostra pell a la qual ajuda a mantenir-se jove, però a més és una font important d’antioxidants com el betacarotè i vitamines A, C i E que actuen també millorant i nodrint la nostra pell.

Préssec rostit amb gelat

Ingredients:

4 préssecs

1dl. De Jerez dolç

1 iogurt grec

50gr de sucre glass

200gr de formatge per untar

½ llimona

1 culleradeta de bicarbonat sòdic

Aigua

Elaboració:

Pelem els préssecs i els partim en meitats rebutjant l’os. Els posem en una safata de forn folrada amb paper vegetal. Els reguem amb el xerès dolç i enfornem durant 20 minuts amb el forn preescalfat a 180 º. Traiem del forn i reservem.

En un cassó posem el sucre glas amb 1.5 dl d’aigua el suc de mitja llimona i escalfem fins que comenci a bullir. Retirem del foc i afegim una culleradeta de bicarbonat sòdic. Quan s’hagi refredat el posem en un got de batedora i hi afegim el iogurt grec i 200g de formatge per untar, batem bé perquè quedi una barreja homogènia. Fiquem el congelador durant unes 3 hores remenant cada 30 minuts perquè no es formin vidres de gel.

Un cop estigui llest el gelat muntem el plat amb les meitats de préssec, i afegint-hi una bola de gelat a cada meitat. Podem decorar amb unes fulles de menta o menta fresca.