Paraguaià
Fruita de forma aplatada, ric en fibra, potassi, vitamines hidrosolubres i carotens. La temporada de paraguaians té lloc entre els mesos de maig i setembre, tot i que hi ha algunes varietats primerenques i tardanes que es recol·lecten a l’abril i l’octubre, respectivament.
El paraguaià és un fruit molt dolç amb pell llisa i vellutada. Aquesta fruita és rica en vitamina A, essencial per a la visió, el bon estat de la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic i té acció antioxidant. També té potassi, mineral necessari per al bon funcionament de l’activitat muscular. Contribueix a disminuir el colesterol LDL (el dolent) pels seus compostos fenolítics de la pell i la polpa.
Actualitat sobre el paraguaià
Conclou la primera campanya ‘Bones Fins a l’Os’ mostrant els beneficis de consumir fruita de pinyol de les cooperatives espanyoles
Posada en marxa per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i les federacions regionals d’Aragó, Catalunya, el País Valencià i Múrcia, s’ha desenvolupat a les principals xarxes socials,
Ceviche de fruites de pinyol i esturió del riu Cinca
Ingredients · 100 grams de cireres · 2 albercocs · 1 préssec · 150 grams d’esturió fumat · 4 bitxos · 2 llimes · coriandre
Campanya “Bones fins a l’os”
Aquesta iniciativa anima a gaudir de la fruita de pinyol de cooperatives espanyoles, de temporada, natural i saludable. Al costat de les federacions regionals de
El 1 de juliol celebrem el Dia Internacional de les Cooperatives
Sota el lema “Cooperatives pel Desenvolupament Sostenible”, les més de mil milions de cooperatives del món celebraran aquest any el seu Dia Internacional l’1 de
El cardiòleg murcià i influencer Dr. Abellán presumeix d”os’
José Abellán, cardiòleg de l’Hospital Santa Llúcia de Cartagena (Regió de Múrcia), col·labora amb la campanya impulsada per les organitzacions de les cooperatives agroalimentàries José
L’assemblea de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya reafirma el compromís de les cooperatives amb la sostenibilitat econòmica i social del medi rural, amb un espai destacat per a la fruita de pinyol
Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i les federacions regionals de Múrcia, Aragó, Comunitat Valenciana i Catalunya llancen una campanya amb l’objectiu de fomentar-ne el consum entre els consumidors i difondre’n les bondats com a font de vitamines i de salut.