Buenas hasta el hueso

Paraguaià

Fruita de forma aplatada, ric en fibra, potassi, vitamines hidrosolubres i carotens. La temporada de paraguaians té lloc entre els mesos de maig i setembre, tot i que hi ha algunes varietats primerenques i tardanes que es recol·lecten a l’abril i l’octubre, respectivament.

El paraguaià és un fruit molt dolç amb pell llisa i vellutada. Aquesta fruita és rica en vitamina A, essencial per a la visió, el bon estat de la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic i té acció antioxidant. També té potassi, mineral necessari per al bon funcionament de l’activitat muscular. Contribueix a disminuir el colesterol LDL (el dolent) pels seus compostos fenolítics de la pell i la polpa.

Actualitat sobre el paraguaià

L’assemblea de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya reafirma el compromís de les cooperatives amb la sostenibilitat econòmica i social del medi rural, amb un espai destacat per a la fruita de pinyol

Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i les federacions regionals de Múrcia, Aragó, Comunitat Valenciana i Catalunya llancen una campanya amb l’objectiu de fomentar-ne el consum entre els consumidors i difondre’n les bondats com a font de vitamines i de salut.

Leer más »