Postres Eco: Pastís de formatge fresc i albercocs

Les fruites d´aquesta temporada estival ens donen l´oportunitat de gaudir-les fresques o de convertir-les en les protagonistes de plats tan meravellosos com aquest.

Els albercocs són una fruita primaveral riques en vitamines A i C, que són antioxidants i protegeixen així les nostres cèl·lules i reforçant el nostre sistema immunològic. Ajuden a reduir la hipertensió i el colesterol, ajudant així el nostre sistema cardiovascular, i col·laboren a prevenir problemes ossis.

Pastís de formatge i albercoc

Ingredients:

250gr de galetes tipus Maria

60gr de mantega

Canyella en pols

800gr d’albercocs

3 ous

1 cullerada de maicena

50gr de sucre

1 cullerada d’aroma de vainilla

500gr de formatge fresc

Elaboració:

Esmicolem les galetes i les barregem amb la mantega fosa i un pessic de canyella creant una base per al pastís, el posem al motlle que utilitzarem per al pastís i reservem.

Separem les clares dels rovells.

En un bol posem els rovells amb el sucre i la cullerada d’aroma de vainilla, batem fins que es barregi tot bé. Afegim el formatge fresc ben aixafat amb una forquilla.

Triturem 600gr d’albercocs desossats i afegim a la barreja al costat de la cullerada de maizena. Batem perquè quedi ben barrejat tot.

Muntem les clares amb un pessic de sal afegim també. Aboquem tota la barreja al motlle amb la base de gallea i enfornem durant 45 minuts a 180 º.

Preparem en fines tires la resta dels albercocs i aixafem amb ajuda d’una forquilla perquè quedi textura de melmelada, hi afegim una cullerada de sucre.

Quan treiem el pastís del forn, deixem que es refredi i cobrim amb la cobertura d’albercoc que hem preparat.