Plats amb fusió de sabors, barreges de dolç amb salat, salses amb fruites, donen resultats espectaculars.
El préssec és una futa de pinyol que està deliciosa i és típica d’aquesta època de l’any. Però a més a més d’estar deliciosa aporta beneficis saludables al nostre organisme. És un aliat per a la nostra pell ja que ajuda a la formació de col·lagen. Col·labora a reduir el risc de malalties cardiovasculars.
La polpa es fa servir per al tractament de pells seques.
Llom amb salsa de préssec
Ingredients:
500 gr de llom de porc en medallons gruixuts
4 préssecs
1 ceba
2 alls
1 got de porto
1 llimona
Sal
Sucre bru
Aigua
Oli d’oliva verge extr
Elaboració:
Salpebrem el llom al gust i ho daurem una mica en una paella amb oli d’oliva viren extra.
En una altra paella o cassola, posem a cuinar la ceba partida a la juliana amb les dues dents d’all, quan estiguin començant a daurar-hi afegim un got de porto i ho deixem reduir una mica. Hi afegim ½ litre d’aigua i hi afegim la carn també. Ho deixem cuinar una mitja hora aproximadament, donant la volta a la carn cada deu minuts més o menys.
En un got de batedora posem els quatre préssecs pelats i desossats, el suc de llimona i una cullerada de sucre bru. Triturem fins que quedi una salsa fina.
Traiem de la cassola la carn i afegim la salsa de préssec remenant bé perquè quedi ben integrada. Deixeu-ho coure uns quatre minuts i retireu-ho del foc.
Ara emplatem com més ens agradi, nosaltres hem posat uns grills de préssec a sobre de la carn i hi hem afegit la salsa.