Recepta Eco: Llom amb salsa de préssec

Plats amb fusió de sabors, barreges de dolç amb salat, salses amb fruites, donen resultats espectaculars.

El préssec és una futa de pinyol que està deliciosa i és típica d’aquesta època de l’any. Però a més a més d’estar deliciosa aporta beneficis saludables al nostre organisme. És un aliat per a la nostra pell ja que ajuda a la formació de col·lagen. Col·labora a reduir el risc de malalties cardiovasculars.

La polpa es fa servir per al tractament de pells seques.

Llom amb salsa de préssec

Ingredients:

500 gr de llom de porc en medallons gruixuts

4 préssecs

1 ceba

2 alls

1 got de porto

1 llimona

Sal

Sucre bru

Aigua

Oli d’oliva verge extr

Elaboració:

Salpebrem el llom al gust i ho daurem una mica en una paella amb oli d’oliva viren extra.

En una altra paella o cassola, posem a cuinar la ceba partida a la juliana amb les dues dents d’all, quan estiguin començant a daurar-hi afegim un got de porto i ho deixem reduir una mica. Hi afegim ½ litre d’aigua i hi afegim la carn també. Ho deixem cuinar una mitja hora aproximadament, donant la volta a la carn cada deu minuts més o menys.

En un got de batedora posem els quatre préssecs pelats i desossats, el suc de llimona i una cullerada de sucre bru. Triturem fins que quedi una salsa fina.

Traiem de la cassola la carn i afegim la salsa de préssec remenant bé perquè quedi ben integrada. Deixeu-ho coure uns quatre minuts i retireu-ho del foc.

Ara emplatem com més ens agradi, nosaltres hem posat uns grills de préssec a sobre de la carn i hi hem afegit la salsa.