Amb les fruites de pinyol en plena temporada podem tenir plats tan rics com aquest.
Pastís de formatge amb cobertura de nectarina
Ingredients:
6 nectarines
5 ous
200gr de sucre
85gr de farina
140gr mató
250ml de llet
Una cullerada de cafè d’essència de vainilla
Mantega per untar el motlle
Sucre glas
Elaboració:
Posem en un bol els ous, el sucre, la farina, el mató, la llet i l’essència de vainilla. Amb unes varetes batem fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls. Incorporem la massa a un motlle desmuntable untat amb mantega.
Deixem a temperatura ambient que reposi durant uns 30 minuts.
Pelem les nectarines i les tallem a rodanxes fines, les incorporem a sobre de la massa que ja ha reposat.
Enfornem 45minuts a 180 graus amb calor amunt i avall.
Traiem del forn i empolvorem amb sucre glaç.
Si volem podem donar-li més calor al forn perquè es caramel·litzi el sucre, però en aquesta ocasió només calor amunt ja 150 graus uns cinc minuts.