Pizza de pruna groga, cecina i pesto d’ametlles

La pruna com a protagonista i fil conductor per a una recepta de pizza us farà voler repetir-la sempre per la combinació de sabor, i per totes les vitamines i minerals que ens aporten a més de ser molt riques en fibra. Una manera diferent de consumir-les que pot aportar molt de valor nutricional a la nostra dieta a més del propi gaudi de menjar pizza.

INGREDIENTS

Quantitats per a dues pizzes mitjanes.

Per a la base de pizza.

– 150 g de midó de blat de moro

– 50 g de fècula de patata

– 95 g de farina de blat sarraí

– 25 g de farina de civada

– 8 g de psyllium

– 10 g de lli daurat mòlt

– 300 ml d’aigua

– 2 g de llevat

– 6 g de sal

– 3 g xantana

– 20 ml d’AOVE

Pel farciment.

– 4 prunes

– 50 g de bresaola o cecina de Lleó

– Un manat d’alfàbrega fresca

– 50 g de parmesà

– 50 ml d’AOVE

– 20 g d’ametlles crues

PREPARACIONS

  1. Vint-i-quatre hores abans de consumir la pizza ens posem a amassar la base. Per això barregem el lli, el psyllium, el llevat i l’aigua fins que tot estigui ben integrat. Passem la barreja a un bol ampli i hi afegim les farines per amassar durant un parell de minuts. Un cop integrada afegim la xantana barrejada amb l’oli d’oliva verge extra i seguim pastant durant tres minuts més fins a guanyar flexibilitat i la massa quedi més consistent. La deixem reposar durant una hora.
  1. Passat aquest temps dividim la bola en dues que deixem fermentar a la nevera durant tota la nit.
  1. L’endemà traiem la massa i mentre les estirem escalfem el forn a 250 ºC amb la safata del forn a dins.
  1. Un cop haguem estirat les boles de massa sobre un paper de forn o una làmina especial per als fornejats, ratllem parmesà a la base i les prunes a quarts distribuïdes per tot. També podem afegir una mica de pesto ja.
  1. Enfornem les pizzes d’una en una a la mateixa temperatura on escalfem el forn durant 10 o 15 minuts o fins que les vores estiguin daurades. En treure-la del forn amb la pizza ben calenta posarem la cecina al damunt perquè s’empenyi. Decorem finalment amb unes fulles d’alfàbrega i un fil d’oli d’oliva verge extra.

Recepta realitzada pel xef Mateo Sierra per a “Bones fins a l’os”.