Ingredients
(Per a sis persones).
Per al farciment:
- 6 nectarines mitjanes i madures
- 4 cullerades de mantega
- ¼ de tassa de sucre
- 1 cullerada de midó de blat de moro
- ¼ de tassa de suc de taronja
- 1 branca de vainilla natural
- ¼ de cullereta de canyella mòlta
- pessic de sal
Per a la coberta abizcochada:
- ¾ de tassa de farina (provar amb arròs integral)
- ½ tassa de sucre
- 1 cullereta i ½ d’impulsor
- Sal
- 4 cullerades de mantega fosa
- Ratlladura de mitja llimona
Elaboració
- Per començar, posem a escalfar el forn a 190ºC i una paella àmplia on courem les nectarines. Per això posem la mantega a fondre a la qual afegim la nectarina tallada a vuit grills, el sucre, la vainilla, el suc de taronja amb el midó dissolt i la canyella. Quan estigui lleugerament acompotada, l’apartem del foc i la passem a una safata rostidor.
- D’altra banda, en un bol barregem tots els ingredients de la coberta i ho barregem durant un parell de minuts fins que tot estigui ben integrat. Cobrim amb aquesta massa la fruita i fiquem la safata al forn a la mateixa temperatura a què l’hem escalfat durant 40 – 45 minuts, o fins que s’hagi daurat la superfície.
- Serviu quan s’hagi temperat o refredat i si voleu podeu acompanyar-lo amb gelat artesanal de vainilla, de iogurt o de formatge.
Recepta realitzada pel xef Mateo Sierra per a “Bones fins a l’os”.