Cobbler de nectarina

Ingredients

(Per a sis persones).

Per al farciment:

  • 6 nectarines mitjanes i madures
  • 4 cullerades de mantega
  • ¼ de tassa de sucre
  • 1 cullerada de midó de blat de moro
  • ¼ de tassa de suc de taronja
  • 1 branca de vainilla natural
  • ¼ de cullereta de canyella mòlta
  • pessic de sal

Per a la coberta abizcochada:

  • ¾ de tassa de farina (provar amb arròs integral)
  • ½ tassa de sucre
  • 1 cullereta i ½ d’impulsor
  • Sal
  • 4 cullerades de mantega fosa
  • Ratlladura de mitja llimona

Elaboració

  1. Per començar, posem a escalfar el forn a 190ºC i una paella àmplia on courem les nectarines. Per això posem la mantega a fondre a la qual afegim la nectarina tallada a vuit grills, el sucre, la vainilla, el suc de taronja amb el midó dissolt i la canyella. Quan estigui lleugerament acompotada, l’apartem del foc i la passem a una safata rostidor.
  • D’altra banda, en un bol barregem tots els ingredients de la coberta i ho barregem durant un parell de minuts fins que tot estigui ben integrat. Cobrim amb aquesta massa la fruita i fiquem la safata al forn a la mateixa temperatura a què l’hem escalfat durant 40 – 45 minuts, o fins que s’hagi daurat la superfície.
  • Serviu quan s’hagi temperat o refredat i si voleu podeu acompanyar-lo amb gelat artesanal de vainilla, de iogurt o de formatge.

Recepta realitzada pel xef Mateo Sierra per a “Bones fins a l’os”.